Mijn naam is Henriëtte van Gent en ik ben geboren en getogen in het Brabantse land. Voor mijn 8e verjaardag kreeg ik van mijn vader het eerste doosje olieverf en ik begon voorzichtig te schilderen. De kunstacademie heb ik helaas nooit kunnen volgen, maar ik heb met hulp van kunstvrienden en uit lesboeken mezelf de nodige technieken aangeleerd. In het verleden heb ik met name landschappen, dieren en mensen geschilderd, maar na een tussenpozen van 3 jaar ben ik me de laatste paar jaar meer en meer gaan toeleggen op de erotische kunst.

In januari 2001 heb ik een expositie gehad in het dorpshuis van Renesse en in datzelfde jaar heb ik een kunstplein opgezet in het centrum van dit mooie dorp. Onder het motto: “vertoon je kunsten aan de kust” bood ik aan beeldende kustenaars de gelegenheid om in deze drukbezochte badplaats hun eigen werk te presenteren.

 Het was een groot succes want binnen korte tijd waren diverse kunstschilders, een beeldhoudster, een leerbewerker, een goud- en edelsmid en niet te vergeten : Moniek van Munster met haar glasinloodkunst - op het plein vertegenwoordigd. Het was een schitterende periode waarbij het weer eens duidelijk werd dat kunstenaars nooit concurrenten van elkaar zijn , maar vooral oprechte collega’s. Waar mogelijk hielpen we elkaar met het opzetten van de kramen en bij plotselinge wind en/of regen stonden we klaar om de uitgestalde kunst van ieder ander in veiligheid te brengen.

Toen ik aan het eind van het kunstseizoen de mogelijkheid aangeboden kreeg om gebruik te maken van een mooie ruimte in Kerkwerve, hebben we daar een groepsatelier opgezet waar vooral minder bekende kunstenaars hun werk hebben geëxposeerd. Ook in Kerkwerve was het een leuke en leerzame periode - vooral het lesgeven aan een groepje schoolkinderen met olieverf op linnen was een geweldig mooie ervaring.